Home » National » Poliția de Frontieră a descoperit peste 3,5 tone de tutun ascunse într-un TIR care transporta piese auto

Poliția de Frontieră a descoperit peste 3,5 tone de tutun ascunse într-un TIR care transporta piese auto

Poliția de Frontieră au descoperit aproape 3,5 tone de tutun neprelucrat, ascunse într-un TIR care transporta piese auto. Marfa, care era ascunsă în mai multe cutii din carton, a fost ridicată de către autorități în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii de frontieră din Giurgiu au descoperit, într-un TIR încărcat cu piese auto, 3.350 de kilograme de tutun neprelucrat, pentru care nu existau documente legale. Impresionanta captură a fost făcută în data de 21 octombrie, în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Șoferul, un cetăţean leton, în vârstă de 51 de ani, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontieră, pe sensul de intrare în ţară.

„Cu ocazia controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport,  polițiștii de frontieră au descoperit că în compartimentul pentru marfă, în interiorul paleților, se aflau de fapt 25 de cutii din carton, în care era ascunsă o cantitate considerabilă de tutun neprelucrat”, arată Polția de Frontieră, într-un comunicat de presă.

Întreaga cantitate de tutun neprelucrat, în total 3.350 kilograme, este estimată la o valoare de 201.000 lei. Marfa a fost indisponibilizată de către polițiștii de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

 

About Axinte Radu Alexandru