Home » National » Schimbări de ultimă oră! Poșta Română permite accesul tuturor clienților săi în oficiile poștale, fără a solicita certificatul verde

Schimbări de ultimă oră! Poșta Română permite accesul tuturor clienților săi în oficiile poștale, fără a solicita certificatul verde

Seria modificărilor de ultimă oră privind măsurile restrictive, care au intrat astăzi în vigoare, continuă. Deși inițial a fost prevăzut faptul că persoanele care nu au certificat verde nu au voie să intre în sediile Poștei Române, lucrurile s-au schimbat.

Un mesaj trimis de Poșta Română lămurește situația: Poșta Română permite accesul tuturor clienților săi în oficiile poștale, fără a solicita Certificatul verde”, se transmite într-un comunicat de presă remis luni, 25 octombrie, în care se pune accent pe nevoia respectării unor reguli, pornind de la purtarea în mod corect a măștii de protecție.

Precizările vin în contextul în care nu au fost puțini pensionarii care nu sunt vaccinați împotriva COVID-19, dar și părinții copiilor, care la fel, nu au mers să facă vaccinul anti-Covid, și care s-au întrebat cum vor mai putea ridica pensia, respectiv alocația celor mici, de la oficiile poștale, în lipsa unui certificat verde – care să ateste fie vaccinarea, fie că o persoană a trecut prin boală sau că a fost testată anti-Covid.

Redăm în cele ce urmează, integral, informarea transmisă de Poșta Română:

„Poșta Română permite accesul tuturor clienților săi în oficiile poștale, fără a solicita Certificatul verde

București, 25 octombrie 2021 – Compania Națională Poșta Română asigură clienților săi acces total la serviciul universal în toate subunitățile poștale, în condiții de siguranță, în contextul suplimentării măsurilor de limitare a răspândirii infectării cu SARS-Cov-2.

Toți clienții Poștei Române, care au probleme de rezolvat la oficiile poștale, pot intra în incinta subunităților noastre fără a prezenta certificatul verde. Pensionarii și părinții pot să ridice pensiile și alocațiile așa cum au făcut-o și până acum!

Așadar, la intrarea în oficii, nu solicităm prezentarea Certificatului verde, prin care să faceți dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2, dar, pentru siguranța noastră, a tuturor, vă rugăm:

  • Să purtați în mod corect masca de protecție, care trebuie să acopere gura și nasul;
  • Să vă dezinfectați mâinile, atât la intrare, cât și la ieșire, folosind dezinfectantul pus la dispoziția dumneavoastră în incinta subunității poștale;
  • Să respectați regula de o persoană în incinta oficiului;
  • Să respectați distanțarea socială, de cel puțin 2 m între persoane, atunci când așteptați la intrare.

Prin natura activității sale de furnizor de servicii poștale universale, Poșta Română este exceptată, în conformitate cu art.12, alin. (8) din Anexa la HG 1130/2021 de la prevederile Hotărârii pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 octombrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Toate aceste măsuri sunt luate pentru a proteja sănătatea dumneavoastră și pe a colegilor noștri. Împreună, cu responsabilitate și conformare, vom pune capăt pandemiei.

Compartiment Comunicare”

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: