Home » Local » SJU Vaslui crește numărul de paturi în lupta cu COVID-19. Spitalul Municipal Bârlad nu mai face față!

SJU Vaslui crește numărul de paturi în lupta cu COVID-19. Spitalul Municipal Bârlad nu mai face față!

de Dănuț CIOBANU 

Spitalul Județean de Urgență Vaslui își modifică numărul de paturi, pentru a face față numărului mare de persoane infectate cu noul coronavirus. Măsura vine în contextul în care Spitalul Municipal Bârlad nu mai poate gestiona afluxul mare de cazuri. În data de 24 octombrie 2021, în județul Vaslui erau confirmate cu coronavirus un număr total de  23.855 de cazuri, 197 fiind cazuri nou confirmate.

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui a solicitat Consiliului Județean (CJ) să aprobe modificarea temporară a numărului de paturi din structura organzatorică a unității de sănătate. Solicitarea vine în contextul generat de dinamica evoluției situației epidemiologice naționale, dar și internaționale, determinată de răspândirea virusului SARS-Cov-2.

„Modificarea este solicitată în contextul creșterii numărului de cazuri cu infecția SARS-Cov-2, iar capacitatea de gestionare a acestor cazuri este depășită la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad”, a spus Ana Rinder, directorul SJU Vaslui.

În urma acestor modificări organizatorice, SJU Vaslui poate gestiona 157 cazuri COVID pozitiv patologie medicală și chirurgicală plus 8 paturi ATI, din care 2 paturi copii.

Potrivit legislației privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 și stabilirea unor măsuri în domeniul sănătății, se menține competența direcțiilor de sănătate publică județene de eliberare a avizelor pentru modificarea și reorganizarea structurii organizatorice a unităților sanitare. Aceste avize privind modificarea şi reorganizarea structurii organizatorice, au valabilitate până la data de 31 decembrie 2021.

Situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui în data de 24 octombrie 2021, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel – 23.855 de cazuri confirmate cu noul coronavirus (cu locul de infectare în județul Vaslui), – 349 de persoane internate în Spitalul Bârlad în momentul de față: 328 pe secții și 21 în ATI – 171 de persoane internate în Spitalul Vaslui: 163 pe secții și 8 în ATI – 790 de persoane decedate; – 19846 de persoane vindecate; – 2.699 de persoane pozitive la domiciliu.

About Ciobanu Danut