Home » Administratie » Străzile din suburbia Moara Grecilor intră în reparații capitale

Străzile din suburbia Moara Grecilor intră în reparații capitale

Consiliul Local Vaslui va aproba documentația și indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea străzilor Moara Grecilor. Principalele lucrări propuse vizează structura rutieră (strat de formă din balast în grosime de min. 10 cm, strat de fundaţie din balast în grosime de min. 20 cm, strat din piatră spartă în grosime de 15 cm etc.); borduri (se vor monta borduri de beton noi spre carosabil, trotuarele vor fi încadrate de borduri din beton de ciment spre proprietăţi); trotuare (pavele autoblocante 6 cm, nisip 5 cm, balast 15 cm); marcaje rutiere longitudinale şi transversale; indicatoare rutiere; reţea de canalizare pluvială din ţevi de PVC 100; evacuare ape pluviale şi amenajare guri de descărcare etc.

Sumele necesare finanțării investiției vor fi accesate prin  Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Valoarea totală a investiției este de 25.719.013 lei inclusiv TVA conform devizului.

„Noi avem un program amplu de investiții, plecând de la întocmirea de studii de fezabilitate sau realizarea proiectelor tehnice pentru trecerea la achizițiile publice. În prezent, se lucrează la creșă, grădiniță, în Rediu și Brodoc. Avem în pregătire studiile de fezabilitate pentru zona Filaturii, Gura Bustei și Rediu, pe care proiectanții le demensionează, pentru ca ulterior să fie aprobate de Consailiul Local Vaslui. De asemenea, lucrăm la repararea unor străzi, la refacerea marcajelor și întreținerea spațiilor verzi”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

În următorii trei ani, la nivelul municipiului Vaslui vor fi asfaltate mai multe străzi care totalizează 54 de kilometri. Lucrările vor debuta după ce va fi finalizat proiectul de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și canal. Municipalitatea are în vizor asfaltarea străzilor din zona Moara Greci, Filaturii, Rediu, Brodoc, Viișoara, Obor, Dimitrie Cantemir etc. Cele mai importante bulevarde care vor intra în modernizare sunt Traian și Decebal.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: