Home » National » Veste proastă pentru românii nevaccinați care nu pot intra în restaurante! Livrările de mâncare la domiciliu se scumpesc

Veste proastă pentru românii nevaccinați care nu pot intra în restaurante! Livrările de mâncare la domiciliu se scumpesc

Accesul la restaurante va fi restricționat de prezentarea certificatului verde, începând de astăzi, 25 octombrie, pentru o perioadă de o lună de zile. În acest caz, cea mai mare parte dintre români va apela la serviciul de livrarea acasă a meniurile. O nouă veste îi va face pe oameni să se gândească de două ori înainte de a lansa o comandă de mâncare.

Mâncarea livrată la domiciliu se scumpeşte, la nivel global, pe fondul „inflaţiei tranzitorii”, spune un analist economic. Livrarea la domiciliu nu este mai scumpă doar din cauza scumpirii alimentelor, ci şi din cauza faptului că se găsesc mai greu angajaţi, au crescut salariile, iar combustibilul este mai scump. Este şi o forţă de muncă mai mică faţă de anul trecut.

„O seară liniştită acasă cu mâncare la comandă şi un film pe Netflix este o imagine normală pentru mulţi dintre noi, dar „inflaţia tranzitorie” loveşte şi această formă mai ieftină de divertisment. De la filme şi programe de divertisment, până la ingredientele pentru mâncare, la combustibilul necesar livrării sau la salariile celor care lucrează pentru a vă pregăti comanda, preţurile sunt în creştere, iar pandemia complică lucrurile şi mai mult. Este vorba de un trend global”, notează Bogdan Maioreanu.

About Axinte Radu Alexandru