Home » Administratie » Compania Națională de Investiții va construi două creșe în municipiul Vaslui

Compania Națională de Investiții va construi două creșe în municipiul Vaslui

Compania Naţională de Investiţii (CNI) a informat Primăria Vaslui cu privire la faptul că în cadrul Programului Naţional de Construire Creşe a fost aprobată realizarea de două creşe în municipiul reședință de județ. Pentru implementarea proiectului  este necesară predarea către CNI a unui teren care să îndeplinească cel puţin următoarele condiţii: amplasarea de preferinţă, în cadrul intravilanului localităţii, într-o zonă liniştită; legături uşoare cu suprastructura şi infrastructura edilitară existentă; suprafaţa minimă de 2.525,84 mp; cât mai aproape de forma dreptunghiulară cu lăţimea minimă de 41,10 m şi lungimea minimă de 63,90 m; orientarea cu latura lungă pe direcţia nord-sud.

Ţinând cont de aceste condiţii, a fost identificat terenul în suprafaţă de 2598 mp situat în localitatea componentă Viişoara, str.Ştefan Ciubotăraşu. Asigurarea cheltuielilor pentru racordurile la utilităţi (electrică, apa, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat etc) se va realiza de către Primăria Vaslui. După predarea amplasamentului şi a obiectivului realizat, municipiul Vaslui se obligă să menţină destinaţia acestuia şi să îl întreţină pe o perioada de minim 15 ani.

Reamintim că în data de 10 martie 2021 au încep lucrările de execuție a obiectivului din proiectul „Extinderea infrastructurii pentru educație antepreșcolară din municipiul VASLUI – construcția și dotarea unei creșe noi în municipiul VASLUI”, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, cu o valoare totală de 7.019.816,11 lei.

„Cu convingerea că acest obiectiv de interes maxim pentru comunitate va fi finalizat în termenul propus și cu respectarea tuturor standardelor de calitate asumate, urez succes constructorului și echipei de management de proiect. Deschiderea acestei creșe în anul viitor va fi un motiv de bucurie pentru zeci de părinți din municipiul nostru, ca și pentru noi, autoritatea publică locală”, a declarat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut