Home » National » Contestațiile făcute de 11 candidați la Jandarmerie au arătat că aceștia primiseră examenul greșit. De la nota 3, aceștia au ajuns la nota 10. Iată cum a fost posibil

Contestațiile făcute de 11 candidați la Jandarmerie au arătat că aceștia primiseră examenul greșit. De la nota 3, aceștia au ajuns la nota 10. Iată cum a fost posibil

Viața a 11 candidați care au susținut examenul de admitere în școlile de subofițeri ale Jandarmeriei Române s-a schimbat după depunerea contestațiilor. Aceștia au primit nota maximă, deși inițial lucrările lor au fost punctate cu 2 și 3.

Diferența de puncte se oferă din buzunarul Ministerului de Interne care are prevăzut în regulament că pentru o eroare a organizatorului concursului, candidatul este punctat automat cu nota 10.

Cei 11 candidați de nota zece au susținut proba scrisă pentru admiterea în școlile de jandarmi de la Fălticeni și Drăgășani, în cadrul Inspectoratului Județean al Jandarmeriei Prahova.

În acest an, examenul din luna octombrie la proba scrisă a fost susținut la sediul inspectoratelor sau la colegii din fiecare județ. Dar, deși testele au fost unice în toată țara, în Prahova s-a produs o „regretabilă eroare”. Cei 11 candidați au primit testul aferent examenului din luna martie 2021, nu pe cel pentru sesiunea din octombrie.

Corectarea, însă, s-a făcut după baremul din octombrie, așa se face că cei 11 candidați nu au luat mai mult de nota 3.

Abia la recorectare, comisia a realizat eroarea și a admis contestația celor 11 candidați.

„În situația în care, pe parcursul desfășurării concursului sau a corectării/aprecierii și notării lucrărilor/foilor de răspuns, se constată, cel târziu până la momentul afișării rezultatelor, că grila de apreciere/corectare și notare/baremul de apreciere conține erori și/sau au fost aplicate întrebări/subiecte din afara tematicii și bibliografiei de concurs/greșit formulate/ care se repetă, comisia de concurs dispune anularea întrebării/subiectului, precum și a răspunsurilor formulate pentru respectiva întrebare/subiect și acordă, din oficiu, punctajul maxim corespunzător întrebării/subiectului tuturor candidaților”, se precizează în Ordinul nr. 10 privind activitatea de management resurse umane în unitățile militare ale Ministerului Afacerilor Interne, articolul 51. aliniatul 1.

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Prahova a fost deschisă o anchetă internă pentru a vedea cine se face vinovat de aceste erori.

About Axinte Radu Alexandru