Home » National » La doar două săptămâni de la deschidere, Spitalul Modular din Lețcani este la un pas de închidere. Motivul: pacienții îngheață de frig în saloane

La doar două săptămâni de la deschidere, Spitalul Modular din Lețcani este la un pas de închidere. Motivul: pacienții îngheață de frig în saloane

Doar două săptămâni au trecut de la deschiderea Spitalului Modular de la Lețcani și acesta riscă să fie închis din nou. De această dată, problema este la sistemul de încălzire defect, motiv pentru care pacienții ajung să tremure de frig în saloane.

La aproape un an de când spitalul a fost închis din aceleași considerente, unitatea medicală modulară riscă să devină iarăși nefuncțională.

„La Spitalul Modular Leţcani avem un număr de 48 de pacienţi la ATI şi alţi 40 la Secţia de Boli Infecţioase. Primim zilnic raportări privind starea unităţii medicale. În ultimele zile, au fost probleme din punct de vedere al asigurării unui confort termic atât de necesar pacienţilor, indiferent de patologia pe care o au aceştia. În mod normal, pentru îngrijire corespunzătoare, sunt necesare undeva la peste 23-24 de grade, chiar dacă vorbim de pacienţi din ATI sau cei cu forme medii spre severe de boală. În aceste nopţi, au fost variaţii între 12 până la 28 de grade”, spune Șeful Spitalului de Boli Infecţioase. 

Acesta se arată încrezător și pune mai mare accent pe îngrijirea medicală care li se oferă aici pacienților, spunând că nu cunoaște câtă vreme au stat oamenii în frig.

„Sarcina noastră la Leţcani este să asigurăm materialele sanitare şi medicaţia. În dorinţa de a oferi o îngrijire corespunzătoare, am detaşat inclusiv cadre medicale. Sunt sigur că se va găsi o soluţie rapidă, astfel încât pacienţii să fie feriţi din toate punctele de vedere. Deocamdată, nu deţin informaţii despre câte ore mai exact s-au înregistrat temperaturi scăzute în saloane”, a mai spus Florin Roşu.

About Axinte Radu Alexandru