Home » National » Nicolae Ciucă are „undă verde” la discuții cu PSD și USR

Nicolae Ciucă are „undă verde” la discuții cu PSD și USR

În urma discuțiilor de la Cotroceni, generalul Nicolae Ciucă a primit „undă verde” să negocieze atât cu PSD, cât și cu USR în încercarea de a crea un Guvern, în ciuda opoziției președintelui PNL, Florin Cîțu.

Astfel, premierul desemnat va reiniția discuțiile cu PSD și USR, de această dată cu o deschidere mai mare la concesii, pentru a obține susținerea în parlament pentru învestire. Participanții la ședința de la Cotroceni au stabilit că o asemenea flexibilitate este necesară pentru atingerea unui compromis care să rezolve criza politică.

Valeriu Stoica, fost ministru al Justiţiei, este de părere că termenul flexibilizare „exprimă foarte bine un diagnostic”. „În politică, există întotdeauna un decalaj între psihologie şi logică. Logica e limpede, e clară, trebuie doar să fie văzută. Dar rotiţele psihologice ale actorilor politici au nevoie de un timp de adaptare pentru a înţelege lucrurile.”

Pentru susținea noului Guvern, Nicolae Ciucă va negocia cu USR și PSD. Premierul desemnat nu exclude totuși varianta de a-şi depune mandatul, dacă nu va reuși să găsească sprijin din partea partidelor.

About Axinte Radu Alexandru