Home » Local » Dotarea noului ambulatoriu al SJU Vaslui este în grafic. La construcția clădirii sunt întârzieri

Dotarea noului ambulatoriu al SJU Vaslui este în grafic. La construcția clădirii sunt întârzieri

Până la această dată, peste 80 la sută din aparatura medicală a fost achiziționată și dată în folosință cabinetelor aflate în ambulatoriu Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui. Dacă dotarea ambulatoriului cu echipamente medicale este în grafic, conducerea SJU Vaslui susține că la această dată sunt întârzieri în ceea ce privește finalizarea construcției. Inițial, constructorul a dat asigurări că lucrările vor fi finalizate până la finele lunii iunie 2021. Finanțarea lucrărilor de construcție a clădirii este asigurată prin Compania Națională de Investiții de la bugetul de stat și este în valoare de 28.282.869 lei, Consiliul Județean (CJ) Vaslui asigurând partea de cofinanțare.

Dotarea ambulatoriului este finanțată prin intermediul Programului Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, proiect care a fost depus în luna septembrie 2018 la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est.

În data de 19 iulie 2019 a fost semnat contractul de finanțare al proiectului, moment din care au fost demarate procedurile în vederea dotării ambulatoriului cu echipamente. Astfel, în cadrul programului de înzestrare s-a desfășurat procedura de licitație deschisă pentru achiziția dispozitivelor medicale. Ulterior, s-au semnat contractele de achiziție publică pentru 21 de loturi, din cele 23 loturi de echipamente.

Obiectivul proiectului este dotarea unui număr de 23 cabinete medicale din structura ambulatoriului cu 197 echipamente medicale. Prin intermediul proiectului va fi cumpărate ecografe, tomografe, echipamente pentru secțiile de urologie, fizioterapie, electrocardiografe și altele. De aceste dotări vor beneficia 67.000 de pacienți, consultați anual în cadrul ambulatoriului.

Perioada de implementare a proiectului este de 41 de luni (1 iunie 2018-31 octombrie 2021), iar valoarea totală a proiectului este de 10.360.254 lei.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: