Home » Administratie » Primarii nu renunță! Aducțiunile de gaze pot dezvolta UAT-urile din județul Vaslui

Primarii nu renunță! Aducțiunile de gaze pot dezvolta UAT-urile din județul Vaslui

Primarii vasluieni continuă demersurile în vederea implementării unor proiecte pentru aducțiunile de gaze naturale. Una din asociațiile constituite la nivelul județului Vaslui este formată din localitățile Murgeni, Fălciu, Berezeni, Șuletea și Epureni.

„Am avut în această lună o întâlnire de lucru la Murgeni.  Am decis să facem studiul de fezabilitate cu tot ceea ce trebuie și să depunem proiectul la Ministerul Dezvoltării. Vom vedea! Nu sunt depuse normele metodologice pentru gaze, dar noi ne facem datoria și depunem proiectul. Să vedem câte proiecte vor fi finanțate, pentru că și aici sunt sume foarte mari. Cât poate Guvernul finanța. Putem să facem din credite externe?! UE nu acceptă să se dea bani pentru aducțiunile de gaze, e o situație delicată. Beneficiari pentru început vor fi comunele aflate lângă magistrală. Cum suntem noi la o distanță de 60 de kilometri, probabil în 4-5 ani vom avea în comună gaze naturale”, a spus Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu.

Tot în vederea dezvoltării sistemului de alimentare cu gaze naturale comuna Bogdănești s-a asociat cu alte patru UAT-uri din județul Vaslui pentru a implementa un proiect. Din asociație mai fac parte comunele Alexandru Vlahuță, Băcani, Iana și Pogana.

„Avem multe proiecte în comună, din care printre cele mai importante se numără marele proiect de aducțiunea de gaze naturale. Ne-am organizat în această asociație pentru a obține un punctaj mare în vederea obținerii de finanțare. Sunt alături de noi colegi din alte patru comune. Suntem optimiști și așteptăm cu mari emoții și speranță în suflet ca acest proiect privind aducțiunea de gaze să fie finanțat”, a spus Ioan Dorobanțu, primarul comunei Bogdănești

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: