Home » National » Dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi uz de fals, după ce un viceprimar din județul Vaslui a mințit medicii că este vaccinat. Bărbatul a murit după infectarea cu COVID-19

Dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi uz de fals, după ce un viceprimar din județul Vaslui a mințit medicii că este vaccinat. Bărbatul a murit după infectarea cu COVID-19

Viceprimarul unei comune din județul Vaslui a murit după complicații Covid-19. Bărbatul le-ar fi declarat medicilor că ar fi vaccinat, dar aceștia au fost sceptici asupra celor spuse din cauza unei evoluții alarmate a stării de rău. Medicii au declarat că un pacient vaccinat nu poate face o formă atât de gravă ca a viceprimarului.

În urma acestui eveniment, poliţiştii din Vaslui au deschis un dosar de cercetare penală pentru infracţiunile de fals intelectual şi uz de fals, după ce viceprimarul unei comune din judeţ a murit, fiind diagnosticat cu COVID-19, iar în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora bărbatul ar fi avut certificat fals de vaccinare anti-COVID.

„În urma apariţiei în spaţiul public, în mediul online, a unui material de presă referitor la decesul unui bărbat din judeţul Vaslui, în cursul zilei de ieri, 29 oct 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs aspectele prezentate”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Politicianul a ajuns în stare foarte gravă la spital, după ce s-a trata singur, acasă zile întregi de la contractarea virusului. Bărbatul apare în documentele autorităţilor ca fiind vaccinat, din luna mai, cu serul Johnson&Johnson, însă rudele acestuia ar fi recunoscut, în faţa medicilor, că în realitate nu primise serul.

About Axinte Radu Alexandru