Home » Local » Inspecția Muncii Vaslui desfășoară acțiuni împotriva muncii nedeclarate!

Inspecția Muncii Vaslui desfășoară acțiuni împotriva muncii nedeclarate!

În vederea creșterii gradului de conștientizare a lucrătorilor cu privire la consecințele sociale și economice negative pe care munca nedeclarată (munca ”la negru”) și munca subdeclarată (munca la „gri”), la drepturile și obligațiile pe care le au aceștia, cât și la riscurile la care se expun atunci când acceptă să muncească „la negru” sau „la gri”, Inspecția Muncii desfășoară în perioada următoare, prin inspectoratele teritoriale de muncă, acțiunea de informare ”Viitorul tău începe azi. Meriți ca munca ta să fie recunoscută”.

Această acțiune de informare este inițiată de Inspecția Muncii București, și se desfăsoară la nivel național prin inspectoratele teritoriale de muncă județene, prin distribuirea unor pliante atăt în locurile de muncă în care se deșfășoară acțiuni de control de către inspectorii de muncă, cât și în locurile consacrate ca având afluența de persoane, piețe, târguri, primârii, gâri, autogâri, stații de transport în comun, locașuri de cult, etc

De asemeni, informațiile şi pliantul acțiunii de informare publică ”Viitorul tău începe azi. Meriți ca munca ta să fie recunoscută” au fost publicate pe site-ul I.T.M. Vaslui la adresa urmatoare: http://www.itmvaslui.ro/campanii.html.

About Ciobanu Danut