Home » Local » Peste 300 de pachete cu țigări de contrabandă ascunse în sistemul de ventilație al unui autocar!

Peste 300 de pachete cu țigări de contrabandă ascunse în sistemul de ventilație al unui autocar!

Contrabandiștii implicați în traficul ilegal cu țigări sunt în permanentă căutare de noi metode de a înșela vigilența oamenilor legii, fapt dovedit și de ultima captură a polițiștilor de frontieră de la Albița. Recent, aceștia au descoperit peste 300 de pachete cu țigări dosite în sistemul de ventilație al unui autocar.

”În ziua de 29 octombrie a.c, în jurul orei 00.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un autocar (cursă regulată pe ruta Chișinău-Iași), un bărbat cu cetățenie română și R.Moldova, în vârstă de 33 de ani. Pentru valorificarea unor date și informații deținute la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Huși, colegii noștri au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în sistemul de ventilație al autocarului, cantitatea totală de 6.220 de ţigarete (311 de pachete), de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova”, a declarat sucomisarul Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 1.550 de lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

About Razvan Calin