Home » National » Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, renunță la organizarea de târguri sau concerte pentru a economisi bani

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, renunță la organizarea de târguri sau concerte pentru a economisi bani

Pentru că s-a renunșat la cheltuieli inutile precum târgurile sau concertele, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că administraţia locală a făcut economii de jumătate de miliard de lei la capitolul „bunuri şi servicii”.

„Am făcut două lucruri importante. În primul rând, am redimensionat partea de cheltuieli a primăriei, adică nu am mai dat bani pe tot felul de tâmpenii cum ar fi târguri şi concerte. Am făcut economii care sunt substanţiale, adică sunt de ordinul 500 de milioane de lei la bunuri şi servicii, ăsta e un lucru. Al doilea lucru, am desfiinţat mare parte din companiile municipale, care erau o sursă imensă de pierderi”, a afirmat primarul general al Capitalei în cadrul unei emisiuni politice.

Acesta a menţionat că au fost desfiinţate 14 dintre cele 24 de companii municipale. Patru dintre acestea vor fi păstrate, între care STB şi Termoenergetica, alte patru vor fi menţinute provizoriu, respectiv cele care de ocupă de semaforizare, de iluminat public, de acţiuni de tip DDD şi o altă companie care are un imobil în construcţie şi care trebuie menţinută până când clădirea va trece în patrimoniul Primăriei. Edilul susţine că sunt companii care au în patrimoniu bunuri mobile sau imobile care ar fi vândute la preţuri foarte mici dacă acestea intră în insolvenţă.

Edilul spune că banii economisiţi au fost folosiţi pentru plata datoriilor vechi ale administraţiei.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: