Home » Administratie » Eveniment de marcă! Strategia de dezvoltare a municipiului Vaslui va fi aprobată la Centrul de Afaceri

Eveniment de marcă! Strategia de dezvoltare a municipiului Vaslui va fi aprobată la Centrul de Afaceri

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a anunțat consilierii locali că în data de 11 noiembrie 2021 se va aproba Strategia de Dezvoltare a Municipiului Vaslui 2021-2027. Evenimentul se va organiza la Centrul de Afaceri Vaslui.

„Pentru noi acest document este foarte important pentru perioada următoare. În această lună se încheie proiectul european și vom aproba strategia de dezvoltare”, a punctat Vasile Pavăl.

În cursul lunii mai 2021, la sala de ședințe a Consiliului Local Vaslui, a avut loc ultima ședință de lucru a reprezentanților Primăriei Vaslui cu factori de decizie de la nivel local în vederea elaborării „Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Vaslui 2021-2027” și a „Planului de Mobilitate Urbană Durabilă 2021-2027”. Cele două obiective fac parte din proiectul „Planificare strategică municipiul Vaslui”, finanțat prin POCA 2014 – 2020. Proiectul are o valoare de 927.431 lei și a debutat la jumătatea anului 2020, urmând să se finalizeze la sfârșitul acestui an.

Obiectivul general al proiectului vizează întocmirea documentațiilor de planificare strategică pe termen lung la nivelul municipiului Vaslui.

Temele întâlnirilor de lucru din cadrul proiectului au fost „Dezvoltare educațională, social și sănătate”, „Dezvoltare urbană, transport și infrastructură tehnico-edilitară”, „Planul de Mobilitate Urbană Durabilă” și „Competitivitate economică”, având drept scop identificarea proiectelor prioritare de investiții, concomitent cu definirea condițiilor necesare pentru accesarea unor noi surse de finanțare destinate viitoarelor obiective de dezvoltare.

La toate aceste dezbateri au luat parte reprezentanți ai municipalității, Instituției Prefectului, CJ Vaslui, ai unităților cu responsabilități în asigurarea ordinii publice, instituții și asociații din domeniul sănătății, tineretului și sportului, conducători ai unităților de învățământ, furnizori de servicii, agenți economici etc.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: