Home » Local » Iarnă de coșmar! Vasluienii fac rând la ajutoarele pentru încălzirea locuinței

Iarnă de coșmar! Vasluienii fac rând la ajutoarele pentru încălzirea locuinței

Tot mai multe familii din județul Vaslui nu mai fac față la explozia prețurilor la gazele naturale, energie electrică și lemne. Disperați și fără resurse financiare, multe persoane solicită sprijinul statului pentru a putea să își asigure încălzirea în anotimpul rece. Cristinel Rusu, primarul orașului Negrești, a spus că pe fondul scumpirii combustibilului a crescut și numărul persoanelor care cer ajutor financiar de la stat.

„Avem un număr mare de cereri pentru ajutorul de încălzire. Prin Direcția Socială din cadrul Primăriei Negrești primim dosarele pentru a acorda ajutorul începând cu data de 1 noiembrie. Avem o serie de probleme cu actele depuse la dosar, iar o parte din solicitanți nu au acte de proprietate pentru casele în care locuiesc. În astfel de cazuri e mai greu să primim dosarul”, a spus Cristinel Rusu.

Din nefericire, beneficiarii de venit minim garantat și pensionarii cu pensii sociale de 800 de lei vor fi primele categorii sociale afectate de explozia prețurilor la utilitățile publice. În județul Vaslui sunt în plată peste 34.000 de beneficiari de ajutor social și pensionari cu pensia minimă.

 „Cei mai afectați sunt cetățenii cu venituri mici. Sunt cei de la ajutorul social și pensionarii care au pensie minimă de 800 de lei. Acestor persoane nu le ajung banii nici pentru medicamente, pentru traiul de zi cu zi, iar pentru plata gazului, energiei electrice situația este critică. Este o groază de hârtii care se cere cetățenilor: dacă au sau nu proprietăți, dacă au sau nu venituri etc. Trebuie aduse acte, documente, dacă sunt persoane în vârstă cine se duce? Oamenii sunt într-o situație critică, pentru că vine și îți taie gazul sau curentul și nu poți să lași lucrurile la voia întâmplării”, a spus Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut