Home » National » Senatorul USR PLUS, Marius Bodea: O criză al cărei sfârșit nu se vede!

Senatorul USR PLUS, Marius Bodea: O criză al cărei sfârșit nu se vede!

Declarație politică în Senat  – ​​Marius Bodea (Senator USR PLUS):

„PNL a fost votat de 25% dintre români, în septembrie anul trecut, cu speranța că va contribui la repararea răului făcut de PSD-ul lui Dragnea, la reformarea, în sfârșit, a statului român și la implementarea cu eficiență a PNRR. Atunci, liberalii se lăudau cu faptul că patru ani nu mai sunt alegeri și, speram cu toții, nu vor mai exista presiuni populiste care să-i abată din drumul modernizării.

Coaliția cu USR era garanția că reformele și modernizarea vor fi implementate, pentru că USR a demonstrat că are și voința politică, și oamenii competenți. Erau toate premisele ca până în 2024, România să arate cu adevărat ca o țară UE.

Interese politice meschine nu au distrus doar o coaliție care putea schimba țara, ci au făcut ceva mult mai rău: au ucis oameni. Au murit mii de români bolnavi de COVID-19, pentru că personaje de la cel mai înalt nivel al statului au declarat pandemia învinsă, când eram departe de așa ceva, au creat un haos total cu restricțiile și introducerea certificatului verde, au eșuat în campania de vaccinare. Totul din motivul care speram să fie evitat: populismul și disperarea de a acapara puterea politică.

USR a fost mereu dispus să rezolve problema. Numai că singura miză a liberalilor este să conducă ei totul, deși au primit doar un sfert din voturile românilor care au venit la alegerile din septembrie.
Ipocrizia e maximă. Când președintele României l-a nominalizat pe Dacian Cioloș să formeze guvernul, acesta și-a asumat un cabinet minoritar, cerând responsabilitate din partea PNL. Evident, liberalilor nu le-a păsat că suntem într-o criză umanitară, în care mor sute de oameni zilnic.

În schimb, PNL a cerut responsabilitate pentru un guvern minoritar Ciucă, făcut, o spun cu tot regretul, în glumă. Au fost desemnați pe post de miniștri oameni care nu au nici o legătură cu domeniile respective, care nu au experiență sau care au demonstrat nu doar rea credință, ci chiar au colaborat cu PSD, partid pe care până acum două săptămâni îl declarau ca fiind răul absolut.

Iar dovada că această situație complicată e tratată cu o lejeritate nepermisă este aceea că Nicolae Ciucă a anunțat că nu se mai prezintă în Parlament, cu o zi înainte de audierile miniștrilor, pur și simplu pentru că așa i-ar cerut Biroul Executiv al PNL.

Orgolii nejustificate și abordări arogante, rupte de realitatea critică din Româna – urmează o iarnă grea din punct de vedere al costurilor pentru români – au făcut ca nici azi să nu avem un guvern deplin.
Ce nu reușim să înțelegem, nici noi, politicienii, nici cetățeni votanți, este scopul final al acestui dezastru creat de „echipa câștigătoare”. Unde vor să ajungă, când se vor opri, când vor oferi soluții reale ca România să revină pe drumul său corect?

Deocamdată, prin insistența pentru un guvern fără nici o șansă de a fi votat, prin încăpățânarea de a colabora cu PSD, în condițiile în care PNL nu a scăpat nici azi de pata alianței cu acest partid în cadrul USL, prin atacurile continue și nejustificate la adresa USR, singura formațiune care poate garanta reforma reală a statului, arată că liberalii vor continua această criză multă vreme.

Liberalii continuă să se laude cu PNRR. Atenție, însă! În următoarele luni, Guvernul și Parlamentul trebuie să promoveze acte normative esențiale pentru ca banii europeni din acest program să intre în țară și să schimbe România. Doar că guvernul nu există, iar Parlamentul e blocat în jocurile politice cu rezultat nul, dinainte cunoscut.

Când vă veți opri, domnilor de la PNL?”

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: