Home » Local » Vasluienii cu schema completă de vaccinare își pot ridica tichetele de masă

Vasluienii cu schema completă de vaccinare își pot ridica tichetele de masă

În conformitate cu prevederile Ordinului ministrului sănătății cu nr. 1863/2021 privind acordarea alocației de hrană sub forma tichetelor de masă persoanelor care se vaccinează cu schema completă de vaccinare împotriva virusului SARS-Co V-2, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare, după data intrării în vigoare a Ordonanței Guvernului nr. 1912021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 5512020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul sănătății, beneficiază de o alocație de hrană, în valoare totală de 100 lei, sub forma tichetelor de masă pe suport hârtie, respectiv 5 tichete în valoare de 20 lei fiecare.

Tichetele de masă se achiziționează de către D.S.P. Vaslui și se distribuie centrelor de vaccinare, cabinetelor medicilor de familie, ambulatoriilor de specialitate, în condițiile stabilite prin ordin al ministrului sănătății.

Beneficiază de alocația de hrană persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu doza completă (I+doza 2) după intrarea în vigoare a Ordonanței Guvernului nr. 19/2021, precum și persoanele care se vaccinează cu doza 2 după intrarea în vigoare a actului normativ menționat anterior.

Schema de vaccinare completă împotriva COVID-19 cuprinde 0 doză (vaccinul Johnson&Johnson ) sau două doze (vaccinurilePfizer, Moderna, AstraZeneca).

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19, considerate eligibile, pot ridica tichetele de masă de la unitatea la care au efectuat ultima doză de vaccinare, în termen de 60 de zile de la data vaccinării cu schema completă. În cazul în care persoanele vaccinate împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare refuză primirea tichetelor de masă, opțiunea acestora se consemnează de către personalul centrelor de vaccinare în registrul de evidență

About Axinte Radu Alexandru