Home » Administratie » Pregătiri pentru iarnă! Nisip, sare și freze pentru deszăpezirea celor 1.000 kilometri de drumuri județene

Pregătiri pentru iarnă! Nisip, sare și freze pentru deszăpezirea celor 1.000 kilometri de drumuri județene

Pregătirile pentru iarnă sunt în plină desfășurare la Consiliul Județean (CJ) Vaslui. În anotimpul rece 2021-2022, pe cei 1.000 de kilometri de drumuri județene vor patrula aproximativ 100 de utilaje de deszăpezire, din care șapte freze. La fel ca și în anii trecuți, pentru acțiunea de deszăpezire este nevoie de aproximativ 4.300 tone de nisip și 50 tone de sare.

„Noi avem un contract de prestări servicii pentru deszăpezire cu Societatea Lucrări Drumuri și Poduri (LDP) Vaslui. Avem stocurile necesare pentru a începe perioada de iarnă. Anul trecut, iarna ne-a cam ocolit și mai avem stocuri și din perioada anterioară. Dacă se impune, stocurile existente le vom reface treptat. Nu începem cu stocuri complete de la începutul perioadei, ci le vom alimenta în timp ce lucrăm, pentru a nu termina iarna cu stocuri mari și a bloca resurse de care avem nevoie la alte tipuri de lucrări pe care le desfășurăm cu LDP”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

CJ Vaslui are un singur prestator pentru lucrările de deszăpezire, iar societatea are la rândul ei contracte cu alte firme sau primării care dețin utilaje pentru astfel de lucrări. Cu utilajele de la LDP Vaslui, primării și alte firme cu care sunt încheiate contracte, autoritățile județene urmăresc să desfășoare aceste lucrări de deszăpezire cu operativitate și la un randament optim.

La fel ca și în anii trecuți, sunt drumuri pe care activitatea de dezăpezire va fi mai intensă. Drumurile județene sensibile la înzăpezire sunt cele pe direcția Lipova – Bogdana, Voinești – Pogana, Crețești – Murgeni, Arsura – Duda Epureni, Telejna – Codăești, Crețești – Hoceni.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: