Home » Administratie » Deszăpezirea din municipiul Vaslui se va face ca în marile orașe. Clorura de calciu va lua locul nisipului

Deszăpezirea din municipiul Vaslui se va face ca în marile orașe. Clorura de calciu va lua locul nisipului

Pregătirile pentru iarnă sunt în plină desfășurare la SC Goscom Vaslui. Pentru anotimpul rece care se apropie, lucrările de deszăpezire din  municipiul reședință de județ vor fi realizate de 130 de persoane, care au la dispoziție utilaje specializate, freze pentru trotuare, peste 40 de lăzi cu material antiderapant repartizate în oraș și în suburbii etc.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a ceurt conducerii societății să caute pe cât posibil să elimine nisipul din intervențiile pe drumurile publice și să se folosească mai mult clorură de calciu.

„Nispul care se împrăștie pe străzi se duce în rețelele de canalizare, blochează stația de tratare etc. Sunt orașe mari care au trecut pe clorură și trebuie să încercăm și noi să eliminăm nisipul și să folosim clorura”, a spus Vasile Pavăl.

În aceste zile, pregătirile pentru iarnă sunt în plină desfășurare și la Consiliul Județean (CJ) Vaslui. În anotimpul rece 2021-2022, pe cei 1.000 de kilometri de drumuri județene vor patrula aproximativ 100 de utilaje de deszăpezire, din care șapte freze. La fel ca și în anii trecuți, pentru acțiunea de deszăpezire este nevoie de aproximativ 4.300 tone de nisip și 50 tone de sare.

CJ Vaslui are un singur prestator pentru lucrările de deszăpezire, iar societatea are la rândul ei contracte cu alte firme sau primării care dețin utilaje pentru astfel de lucrări. Cu utilajele de la LDP Vaslui, primării și alte firme cu care sunt încheiate contracte, autoritățile județene urmăresc să desfășoare aceste lucrări de deszăpezire cu operativitate. Drumurile județene sensibile la înzăpezire sunt cele pe direcția Lipova – Bogdana, Voinești – Pogana, Crețești – Murgeni, Arsura – Duda Epureni, Telejna – Codăești, Crețești – Hoceni.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: