Home » Local » Important pentru pensionari! Cererea de pensionare nu e definitivă și poate fi retrasă oricând

Important pentru pensionari! Cererea de pensionare nu e definitivă și poate fi retrasă oricând

Persoanele care solicită înscrierea la pensie trebuie să știe că cererea de pensionare poate fi retrasă, până la emiterea deciziei de pensionare. De asemenea, decizia de pensie poate fi anulată la cererea titularului, în termen de 30 de zile de la comunicare. Loredana Enache, purtător de cuvânt al Casei Județene de Pensii (CJP) Vaslui, a spus că aceste prevederi legale vizează doar situația înscrierilor noi la pensie, nu și a recalculărilor/revizuirilor de drepturi aflate deja în plată.

„Multe persoane nu cunosc acest drept pe care îl au potrivit legislaţiei. În măsura în care nu mai doresc să-şi menţină cererea iniţială de pensionare, îşi pot retrage cererea până la emiterea deciziei de pensionare sau pot depune cerere de anulare a decizie de înscriere la pensie, în termen de 30 zile de la primirea acesteia”, a explicat Loredana Enache.

CJP Vaslui a stabilit în perioada iulie – septembrie sute de dosare de pensie. Astfel, au fost stabilite un număr de 2.064  dosare noi de pensie şi au fost soluţionate 1.049  de cereri de modificare de drepturi de pensie (recalculări, treceri de la pensie de invaliditate sau anticipată sau anticipată parțială la pensie pentru limită de vârstă, schimbări de grad, sistări de pensie, suspendări de pensie, modificare număr urmaşi, revizuiri ale dosarelor din oficiu).

De la începutul acestui an, situația dosarelor noi de pensii este următoarea: ianuarie – 433 dosare; februarie – 530 dosare; martie – 515 dosare; aprilie – 488 dosare; mai – 531 dosare; iunie – 564 dosare.

Pensionarii vasluieni încasează o pensie medie de 1.068 de lei. Potrivit acelorași date, în județul Vaslui sunt în plată 27.495 pensii sociale, din care 19.798 la Vaslui și 7.697 la Bârlad.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: