Home » National » Rata de vaccinare a profesorilor, un criteriu în funcție de care școlile pot sau nu începe cursurile în format fizic

Rata de vaccinare a profesorilor, un criteriu în funcție de care școlile pot sau nu începe cursurile în format fizic

De luni, elevii se întorc la ore. Ieri seară, Președintele Klaus Iohannis a anunțat că de luni, acolo unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, copiii se vor întoarce fizic și grădinițe și școli, însă rata de vaccinare a profesorilor din fiecare școală va fi un criteriu pentru revenirea la cursuri în format fizic.

Președintele Iohannis a precizat, într-o declarație, că vacanța școlară nu va fi prelungită de luni.

„La finalul săptămânii, vacanța nu va fi prelungită și, de luni, unde condițiile sanitare și epidemiologice o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală și grădiniță”, a afirmat Klaus Iohannis.

Inițial, s-a spus faptul că școlile vor începe fizic doar acolo unde rata de vaccinare este sub șase cazuri la mia de locuitori. Acum, președintele oferă școlilor posibilitatea de a începe fizic doar acolo unde rata de vaccinare a cadrelor este ridicată.

Președintele a anunțat că „va fi introdusă o nouă condiție pentu prezența fizică – gradul de vaccinare a personalului școlii”.

Klaus Iohannis nu a dat detalii, acestea urmând să fie stabilite prin ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății.

About Axinte Radu Alexandru