Home » Local » Aniversare specială la Pungești: Un veteran de război a împlinit 100 de ani!

Aniversare specială la Pungești: Un veteran de război a împlinit 100 de ani!

Au fost momente de bucurie în comuna Pungești, unde un veteran de război a fost în centrul atenției. Plutonierul adjutant șef Constantin Sprivac, din localitatea Armășoaia, fost pușcaș în Regimentul 25 Infanterie, a împlinit astăzi venerabila vârstă de 100 de ani, iar evenimentul a fost deja sărbătorit așa cum se cuvine.

Cei de la primărie, cu sprijinul Consiliului Județean Vaslui, al Centrului Militar Județean și al Asociației veteranilor și văduvelor de război ”Peneș Curcanul” Vaslui, l-au invitat special pe veteran în sala de ședințe, unde i-au urat de bine, l-au felicitat pentru întreaga carieră și i-au oferit și cadouri.

La rândul său, sărbătoritul le-a mulțumit gazdelor pentru atenția oferită, le-a povestit celor prezenți istoria sa de viață și i-a îndemnat pe toți să fie mai buni.

„Domnul Sprivac Constantin este o istorie vie. A luptat mai bine de un an pe frontul de Est, a căzut prizonier la retragere pe Nistru, iar apoi a urmat ani buni de prizonierat în bazinul minier Donbas. E un om, care la venerabila vârstă de 100 de ani, are o memorie extraordinară, poate să povestească, cu lux de amănunte, tot ce a trăit în timpul celui de-al doilea război mondial, un om care are o apreciere foarte realistă cu ceea ce se întâmplă astăzi, cu generațiile care trăiesc în acest moment. Ne-am dori să-l avem încă multă vreme alături de noi”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Constantin Sprivac duce o viață activă și în prezent, lucrând pământul din curtea casei și are grijă de animale, alături de soția sa, care are vârsta de 90 de ani, fiind ajutat de cele două fiice, deși sunt stabilite în afara județului Vaslui.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: