Home » National » David Popovici este campion european la 200 de metri liber în bazin scurt

David Popovici este campion european la 200 de metri liber în bazin scurt

România se mândrește cu David Popovici, care este noul campion european la 200 de metri liber în bazin scurt. Sportivul român în vârstă de 17 ani, care a făcut o impresie excelentă anul acesta la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene de la Kazan, cu timpul de 1:42.12, cea mai bună performanță personală în bazin scurt.

David Popovici a înotat pe culoarul patru, adică cel pentru favoritul cursei. Până la ultima lungime de bazin, a fost mereu în urma principalilor săi adversari, doi olandezi și un rus. Dar o explozie de forță pe ultimii metri ai cursei i-a dus tânărului de 17 ani primul lui aur la seniori.

„Ne-a surprins extraordinar de plăcut, chiar dacă știam la ce nivel este David. Bucuria este la fel de mare. Este o medalie frumoasă, e bine primită și de mult timp așteptată”, a declarat Camelia Potec, președinta Federației Române.

Medalia este și o dovadă că tânărul sportiv s-a recuperat după greșeala din semifinala de la 400 de metri liber, care l-a costat calificarea în finală. Atunci, David Popovici a crezut că a terminat, când de fapt mai avea două lungimi de bazin. A început din nou să înoate, dar nu a mai putut recupera diferența.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: