Home » Invatamant » 119 unități de învățământ din județul Vaslui reiau activitățile didactice în format fizic

119 unități de învățământ din județul Vaslui reiau activitățile didactice în format fizic

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui monitorizează dinamica ratei de vaccinare a personalului din unitățile de învățământ din județ și, prin corelarea la Ordinului Comun al Ministerului Educației nr. 5338/01.10.2021 cu al Ministerului Sănătății nr. 1082 din 01.10.2021, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității unităților/ instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare, vă aduce la cunoștință că, potrivit:

Art. 31  ,,(1) Începând cu data de 08 noiembrie 2021, reluarea cursurilor cu prezența fizică se realizează pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60 % din personal este vaccinat.

(2) Începând cu data de 08 noiembrie 2021, reluarea cursurilor se face în regim online pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de  60 % din personal este vaccinat.

(3) Consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar emit decizia privind modalitatea de reluare a cursurilor, în conformitate cu alin (1) și alin (2), cu informarea inspectoratelor școlare județene/ISMB.

(4) Trecerea de la scenariul online la scenariul cu prezență fizică se face prin decizia consiliilor de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar, cu informarea inspectoratelor școlare județene/ISMB, în situația atingerii procentului de  60% menționat la alin (1).

(5) Decizia prevăzută la alin (4) se ia prin raportare la fiecare zi de vineri, conform situației privind personalul vaccinat, publicată și actualizată săptămânal  pe site-ul inspectoratului școlar județean/ISMB.

(6) Prin excepție de la dispozițiile alin (1) și alin (2), unitățile de învățământ special reiau cursurile începând cu data de 08 noiembrie 2021 cu prezența fizică.”

Consiliul de administrație al fiecărei unități de învățământ cu personalitate juridică emite decizia privind modalitatea de reluare a cursurilor pentru săptămâna 08.11.2021- 12.11.2021.

La data prezentului comunicat, în județul Vaslui, 119 unități de învățământ cu personalitate juridică vor relua activitățile didactice în format fizic și 34 de unități de învățământ cu personalitate juridică vor relua activitățile didactice în format on-line.

 

About Ciobanu Danut