Home » Administratie » Dezvoltare și investiții! Plan de mobilitate urbană a locuitorilor și firmelor din municipiului Vaslui

Dezvoltare și investiții! Plan de mobilitate urbană a locuitorilor și firmelor din municipiului Vaslui

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba în ședința din această săptămână  Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) 2021-2027. Documentul completează strategia de dezvoltare teritorială şi constituie instrumentul de planificare strategică teritorială, prin care este corelată dezvoltarea spaţială a localităţii cu nevoile de mobilitate şi transport ale persoanelor şi mărfurilor.

Planul conceput pentru a satisface nevoia de mobilitate a cetăţenilor şi companiilor din oraşul nostru şi din împrejurimile acestuia, în vederea creşterii calităţii vieţii și îmbunătăţirea accesibilităţii localităţii şi buna integrare a diferitelor moduri de mobilitate şi transport.

„Planul va funcţiona ca un suport pentru pregătirea şi implementarea proiectelor şi măsurilor finanţate prin Programul Operaţional Regional Nord – Est 2021 – 2027, alte programe operaţionale, respectiv alte surse asociate bugetelor locale, dar şi pentru susţinerea implementării unor proiecte de interes naţional care influenţează mobilitatea în aria de studiu. De asemenea, urmăreşte adaptarea politicii de dezvoltare a municipiului Vaslui la Planul Naţional de Relansare şi Rezilicnţă al României (PNRR), documentul strategic al României care fundamentează priorităţile de reformă şi domeniile de investiţii la nivel naţional pentru instituirea mecanismului de redresare şi rezilienţă”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

Pentru întocmirea PMUD s-a realizat consultarea locuitorilor municipiului Vaslui prin publicarea pe sitc-ului instituţiei a unui chestionar, răspunsuri care au contat in elaborarea documentului strategic. S-a organizat un focus grup la care au participat actori principali locali interesaţi, ocazie cu care au fost identificate disfuncţii, puncte forte, oportunităţi şi ameninţări în domeniul mobilităţii din municipiul Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut