Home » National » Dosar penal deschis în cazul morții interpretului de muzică populară Petrică Mâțu Stoian

Dosar penal deschis în cazul morții interpretului de muzică populară Petrică Mâțu Stoian

Interpretul de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a murit sâmbătă, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Reșița, unde se afla pentru recuperare post-COVID,

Parchetul a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul cântăreţului de muzică populară. Potrivit reprezentanților unității medicale, starea pacientului era deja una gravă când a fost internat.

„Starea lui nu a fost deloc bună (…). Se știe că există long-COVID-ul care lasă niște sechele, începând de la afectarea creierului (…). Dacă boala este mai gravă, plămânul suferă și este predispus să se supra-infecteze. Cred că acest lucru s-a întâmplat și la el. Din păcate, a dus o bună parte pe picioare, ca apoi să se deprecieze rapid. Din păcate, în șocurile septice deprecierea se produce foarte rapid dacă nu se intervine medicamentos”, a declarat, într-o intervenție telefonică la România TV, doctorul Cosmin Librimir, directorul medical al SJU Reșița.

Medicul a precizat că pacientul avea și alte afecțiuni medicale, pentru care se afla sub tratament cu anticoagulante.

„Era sub tratament cu anticoagulant din cauza unei afecțiuni la cord, care predispunea (…) la producerea de cheaguri. Lua și înainte de COVID acest anticoagulant”, a explicat doctorul Cosmin Librimir.

Conform aceleiași surse, pacientul a fost adus la SJU Reșița de la o clinică din Caraș-Severin unde făcea terapie hiperbară post-COVID.

Petrică Mâțu Stoian avea 61 de ani.

About Axinte Radu Alexandru