Home » Administratie » Investiții la final! Drumuri asfaltate și locuințe protejate, construite în comuna Hoceni

Investiții la final! Drumuri asfaltate și locuințe protejate, construite în comuna Hoceni

Autoritățile din comuna Hoceni au mai multe proiecte care vor fi finalizate în perioada imediat următoare. Unul din proiectele foarte importante vizează construcția unei platforme pentru depozitarea gunoiului de grajd. De asemenea, a fost recepționat un pod și trei kilometri de drumuri comunale astfaltate. Printr-un alt proiect în comună se construiesc trei locuințe protejate, un proiect care se derulează în parteneriat cu Consiliul Județean Vaslui.

Comuna Hoceni este printre puținele UAT-uri de la nivelul județului, care până la implementarea sistemului de management integrat al deșeurilor a derulat un alt proiect european prin care a construit 28 de platforme pentru depozitarea gunoiului menajer și au fost achiziționate europubele. Ulterior, cu bani de la bugetul local, au mai fost amenajate încă 15 platforme, pentru ca toți locuitorii să aibă acces la serviciul de salubritate de la o distanță aproximativ egală.

„Oamenii au înțeles că trebuie să depună gunoaiele în pubele, în locurile special amenajate, iar firmele de colectare își fac treaba și preiau deșeurile. Până acum, dacă găseai o persoană că aruncă gunoiul în locuri nepermise, îți spunea că nu are unde să îl pună. Am căutat să conving cetățenii că o gestionare responsabilă a deșeurilor este o activitate care ne avantajează. Gunoiul menajer se pune în pubele, iar gunoiul de origine animală se utilizează în agricultură”, a precizat Vasile Țabără, primarul comunei Hoceni.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: