Home » National » Conform unui studiu BestJobs, 27% dintre cei care caută de lucru în România consideră imorală impunerea vaccinării

Conform unui studiu BestJobs, 27% dintre cei care caută de lucru în România consideră imorală impunerea vaccinării

Conform celui mai recent sondaj realizat de BestJobs, 27% dintre oamenii care caută un loc de muncă consideră imorală impunerea vaccinării și ar fi determinați să părăsească jobul fără păreri de rău. La polul opus, doar 1% dintre respondenți au spus că s-ar simți îndreptățiți să renunțe la un job nou dacă descoperă despre colectiv că este majoritar împotriva vaccinării.

„Chiar dacă proiectul de lege care prevede obligativitatea prezentării la locul de muncă a certificatului privind COVID-19 este momentan în dezbatere și nu a fost încă luată o decizie, o bună parte dintre candidați își arată îngrijorarea cu privire la acest scenariu”, se mai arată în comunicatul BestJobs. Totuși, proiectul aflat acum în dezbaterea Parlamentului nu se referă la toți angajații, nici chiar la toți cei care lucrează cu publicul, ci doar la o parte a celor care lucrează publicul, aflați în special în instituțiile publice.

În același timp, un alt motiv pentru care angajații ar renunța la un job nou fără să mai privească în urmă ar fi dobândirea unei moșteniri sau câștigul la loterie.

About Axinte Radu Alexandru