Home » Administratie » De la vorbe la fapte! CJ Vaslui a parafat un acord de finanțare cu Raionul Cimișlia

De la vorbe la fapte! CJ Vaslui a parafat un acord de finanțare cu Raionul Cimișlia

Președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a semnat acordul de finanțare cu Raionul Cimișilia, Republica Moldova. La momentul semnării au participat președintele Raionului Cimișlia, Mihail Olărescu, însoțit de vicepreședintele, Tatiana Aramă, și vicepreședinții CJ Vaslui, Ciprian Trifan și Dan Marian, alături de directorul Direcției de Dezvoltare și Cooperare, Emilian Agafiței.

CJ Vaslui va aloca, prin acest acord, suma de 109.000 de euro pentru realizarea unui proiect ce privește modernizarea azilului de bătrâni și invalizi din Raionul Cimișlia, Republica Moldova, valoarea totală fiind de 181.966,15 Euro.

Finanțarea vine ca urmare a înțelegerii de cooperare cu Raionul Cimișlia din Republica Moldova, în scopul îmbunătățirii colaborării și susținerii dezvoltării economice și sociale a celor doua unități administrativ-teritoriale, semnat în 2005.

Referindu-se la acordul de finanțare, Dumitru Buzatu a spus că sunt mulți critici care îi iubesc foarte mult pe frații noștri, dar îi iubesc într-un mod platonic, fără niciun sprijin material.

„În primul mandat în care mi-am exercitat funcția de președinte al CJ Vaslui am inițiat aceste parteneriate cu raioane din Republica Moldova. Dorimă să îi ajutăm să reabiliteze o serie de obiective, în special obiective sociale și vorbim aici de tabere pentru copii, instituții de asistență socială, spitale și alte obiective la care se adrsează un număr foarte mare de cetățeni ai Republicii Moldova. Evident, sprijinul acesta nu este pe măsura dorinței noastre sau a dorinței partenerilor noștri. Vorbim de mărimea acestui sprijin, pentru că nici noi nu avem la dispozițe sume nelimitate pentru a promova aceste politici de sprijinire a comunităților din Republica Moldova”, a spus Dumitru Buzatu.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut