Home » Local » Puțini pacienți scapă cu viață de la ATI. Persoanele nevaccinate ajung foarte târziu la spital

Puțini pacienți scapă cu viață de la ATI. Persoanele nevaccinate ajung foarte târziu la spital

În ultima săptămână, numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus confirmate la nivelul județului Vaslui este în scădere. În urmă cu 15 zile s-a atins un prag maxim de 3.252 de cazuri, după care tendința este de scădere. Cu toate acestea, spitalele continuă să fie sub presiune și se păstrează numărul mare de pacienți atât la Vaslui, cât și la Bârlad.

Mircea Gologan, subprefectul județului Vaslui, a spus că secțiile ATI sunt încărcate la maxim și până când această presiune nu se va reduce nu se poate vorbi de o depășire a problemelor.

„În ceea ce privește decesele, avem o medie de 10 decese/zi, am avut și 15-16 decese/zi. Chiar dacă scade numărul de persoane confirmate, numărul de decese este mare, ținând cont de faptul că din cei care ajung la ATI o mică parte se întorc în secții și o mare parte, din păcate, decedează. Una din cauze este că cei nevaccinați stau foarte mult acasă din momentul în care apar primele simptome ale infectării, refuză să se testeze, refuză să recunoască faptul că pot fi infectați. Când recunoasc că sunt bolnavi este extrem de tardiv, iar de multe ori efortul doctorilor nu are succes”, a spus Mircea Gologan.

În cursul lunii octombrie 2021, Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui a achitat nu mai puțin de 746 ajutoare de deces, ceea ce reprezintă un ajutor financiar din partea statului de peste 4 milioane de lei. Au fost acordate 714 ajutoare de deces pentru pensionari și 32 ajutoare de deces pentru asigurații la sistemul public de pensii (salariați)

În primele șase luni ale acestui an, CJP Vaslui a achitat un număr total de 2.689 ajutoare de deces. Un număr de 2.530 ajutoare de deces au fost acordate pentru pensionari și 159 ajutoare pentru asigurații la sistemul public de pensii. Valoarea totală a sprijinului financiar alocal în perioada ianuarie-iunie 2021 se ridică la suma de 14.786.037 lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: