Home » National » Din lipsa căldurii, pacienții COVID-19 internați la Spitalul Mobil de la Lețcani, județul Iași sunt transferați spre alte unități medicale

Din lipsa căldurii, pacienții COVID-19 internați la Spitalul Mobil de la Lețcani, județul Iași sunt transferați spre alte unități medicale

De ieri, a început transferul pacienților de Spitalul Mobil de la Lețcani spre alte unități medicale. Decizia a fost luată după ce problema generată de lipsa căldurii nu s-a rezolvat, iar temperaturile au scăzut semnificativ la Iași.

„Instalația de căldură a Spitalului Lețcani este, după cum știm, una inadecvată pentru temperaturile de la noi și având în vedere că în cursul nopților următoare temperaturile vor scădea sub zero grade trebuie să căutăm soluții de a preveni o astfel de situație. În momentul de față, firma angajată de către Asociația Euronest a transmis că a găsit soluţii pentru rezolvarea problemei, dar noi ne pregătim şi cu soluţii alternative în cazul în care solițiile lor nu vor da rezultate. Vrem să avem o soluţie de rezervă pentru a evita situaţia în care pacienţii să fie supuşi la hipotermie. (…) Soluţia este să creăm o serie paturi de terapie intensivă în spațiile din celelalte spitale, în saloane care nu sunt de terapie intensivă, dar care au guri de oxigen”, a declarat dr. Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

În momentul de față, în unitatea de la Lețcani sunt internați 28 de pacienți cu forme severe de Covid, precum și 27 de pacienți cu forme ușoare sau medii. Pentru ultimele două categorii, mai sunt disponibile 13 paturi.

În ultimele zile, la Iași temperaturile nocturne au scăzut sub zero grade Celsius.

About Axinte Radu Alexandru