Home » Local » Mircea Gologan: Unele persoane din instituțiile publice nu vor să se vaccineze!

Mircea Gologan: Unele persoane din instituțiile publice nu vor să se vaccineze!

Campania de vaccinare anti COVID-19 din județul Vaslui s-a stabilizat la un număr de 800 de persoane/zi cu prima doză. În urmă cu o săptămână a fost atins un nivel maxim de 2.350 persoane vaccinate cu prima doză într-o singură zi, după care numărul persoanelor vaccinate a început să scadă constant. Mircea Gologan, subprefectul județulu Vaslui, a spus că și-ar fi dorit ca în continuare jandarmii să asigure ordinea la centrele de vaccinare, însă sitația a intrat într-o anumită normalitate.

„Să păstrăm această tendință la un nivel ridicat și să ajungem la o mai mică influență a pandemiei atît la nivel economic, cât și în alte activități. Așteptăm aprobarea sau respingerea legii certificatului verde obligatoriu în instituțiile publice, astfel să terminăm odată cu cei care nu se vaccinează fără a avea o motivație. Pur și simplu nu vor! Instituția Prefectului mai are două persoane care nu au trecut prin boală sau nu s-au vaccinat și sperăm ca această lege să le convingă. Nu unii se vaccinează și doresc să revenim la normal și alții nu vor să contribuie cu atât lucru la funcționarea statului”, a precizat Mircea Gologan.

Situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui în data de 10 noiembrie 2021, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel: 26.025 de cazuri confirmate cu noul coronavirus (cu locul de infectare în județul Vaslui), – 269 de persoane internate în Spitalul Bârlad în momentul de față: 248 pe secții și 21 în ATI – 135 de persoane internate în Spitalul Vaslui: 127pe secții și 8 în ATI – 1.011 de persoane decedate; – 23.240 de persoane vindecate; – 1.370 de persoane pozitive la domiciliu.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: