Home » National » Statul Român vrea să obțină bani de pe urma platformelor de filme online

Statul Român vrea să obțină bani de pe urma platformelor de filme online

Veste alarmantă pentru românii ca plătesc abonamente pe platformele care prezintă filme online. Guvernul se pregăteşte să introducă o taxă pe filmele online, estimând că 1,16 milioane de români folosesc astfel de platforme, ceea ce ar aduce la bugetul de stat venituri de circa 38 de milioane de lei.

Prin proiectul de lege se modifică şi se completează art. 13 şi art. 16 din Ordonanţa Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, în sensul includerii la plata cotei de 3% din preţul operelor audiovizuale descărcate contra cost prin intermediul serviciilor de transmisie de date, inclusiv prin internet sau telefonie, prin furnizori de servicii massmedia audiovizuale la cerere, şi pentru a completa lista contribuţiilor la Fondul cinematografic cu o contribuţie de 4% din veniturile obţinute din formă de abonament, pentru vizionarea de opere audiovizuale prin intermediul serviciilor de transmisie de date prin internet sau telefonie, de către furnizorii de servicii media audiovizuale la cerere.

Concret, proiectul impune o taxă de 4% pe abonamentele tuturor platformelor de filme şi seriale şi încă o altă taxă de 3% din preţul filmelor descărcate contra cost.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: