Home » Local » Activițăți desfășurate de polițiștii vasluieni în cadrul campaniei „Siguranța în școli”

Activițăți desfășurate de polițiștii vasluieni în cadrul campaniei „Siguranța în școli”

De la începutul anului școlar 2021-2022, polițiștii Biroului Siguranță Școlară Vaslui au fost prezenți în peste 40 de unități de învățământ din județul Vaslui, pentru a desfășura activități preventive, instructiv-educative dedicate elevilor, în special celor de gimnaziu și liceu.

Poliţiştii le-au transmis elevilor noțiuni specifice de educație juridică, vorbindu-le despre răspunderea penală a minorilor, importanța respectului în mediul școlar, a conduitei în relația cu ceilalți elevi și cadrele didactice, necesitatea conformării faţă de  regulamentul școlii, dar și despre consecințele comiterii faptelor penale în incinta sau zona adiacentă unităților școlare și despre efectele pe termen lung ale violențelor din mediul școlar.

Săptămâna această, polițiștii Biroului Siguranță Școlară Vaslui au desfășurat activități în cadrul campaniei “Siguranța în școli. Astfel, peste 150 de elevi din orașul Negrești și din mediul rural (comunele Oșești, Tătărăni și Crețești) au participat la sesiuni de informare privind violența în școală, bullying-ul și privind consecințele negative pe care le are traficul de persoane și traficul de minori.

 

Elevilor le-au fost transmise și o serie de recomandări:

 

  • Discută cu profesorii sau părinții și solicită ajutorul acestora de fiecare dată când ești amenințat ori șicanat de către colegi .
  • Dacă ești martor la o ceartă sau încăierare, anunță imediat personalul de pază și / sau cadre didactice .
  • Nu reacționa violent dacă intri într-o dispută cu alt elev. Fii înțelept și renunță primul! Un conflict poate avea urmări neplăcute.
  • Evită să ai de-a face cu membrii unor „găști” sau din cadrul grupurilor cunoscute pentru manifestări violente din școală sau din zona în care locuiești.
  • Nu da persoanelor necunoscute, întâlnite pe internet, informații despre tine sau familia ta (nume, adresă, numele școlii, locul de muncă al părinților, numărul de telefon, când ești singur acasă, etc.).

 

“SIGURANȚĂ ÎN ȘCOLIeste o campanie inițiată de către Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui în parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vaslui, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, Centrul Regional Iași al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui, ce se va derula în perioada septembrie 2021 – februarie 2022, și are ca principal ca principal scop creșterea nivelului de siguranță al elevilor din unitățile de învățământ de la nivelul județului Vaslui.

 

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: