Home » Local » Campania de vaccinarea anti-COVID-19 va fi intensificată în localitățile din mediul rural

Campania de vaccinarea anti-COVID-19 va fi intensificată în localitățile din mediul rural

După ce în zonele urbane din județul Vaslui va fi înregistrat un grad mare de vaccinare anti-COVID-19, autoritățile își vor trasfera toate forțele spre mediul rural, pentru a crește și în aceste zone rata de vaccinare a populației. Mircea Gologan, subprefectul județului Vaslui, a precizat că se dorește ca într-un ritm constant și localitățile din mediul rural să fie aduse la o rată mai mare de vaccinare.

„Mesajul meu pentru populație este să respecte toate măsurile transmise de către autorități și să se vaccineze. În acest fel, sperăm că vom avea sărbătorile de iarnă în condiții cât mai aprope de normalitate. Sunt comune în care datorită medicilor de familie avem un grad mai mare de vaccinare. Sunt și acele localități unde autoritățile locale s-au implicat și colaborarea bună dintre primari și DSP Vaslui face să avem caravane de vaccinare”, a explicat Mircea Gologan.

Subprefectul a adăugat că în județul Vaslui problema ratei de vaccinare este una atipică. Mai exact, sunt foarte multe persoane care au domiciliul pe raza județului, dar care nu locuiesc efectiv în județ, fenomen care ne avantajează atunci când este vorba  de rata de incidență, dar ne dezvantajează în ceea ce privește rata de vaccinare.

Situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui în data de 11 noiembrie 2021, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel – 26.095 de cazuri confirmate cu noul coronavirus (cu locul de infectare în județul Vaslui), – 260 de persoane internate în Spitalul Bârlad în momentul de față: 239 pe secții și 21 în ATI – 130 de persoane internate în Spitalul Vaslui: 122 pe secții și 8 în ATI – 1.020 de persoane decedate; – 23.370 de persoane vindecate; – 1.315 de persoane pozitive la domiciliu.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: