Home » Administratie » Încep lucrările la atelierele școlare de la Liceul ”Ion Mincu” din Vaslui. Proiectul din Copou este în licitație

Încep lucrările la atelierele școlare de la Liceul ”Ion Mincu” din Vaslui. Proiectul din Copou este în licitație

Autoritățile locale au semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea și modernizarea Liceului ”Ion Mincu” din Vaslui. Astfel, în perioada imediat următoare vor începe lucrările la acest proiect european în valoare totală de 2.426.579 lei.

Investiția constă în realizarea unei construcții noi, cu regim de înălțime demisol și parter și cu funcțiune de ateliere școlare, pentru un efectiv de 267 elevi. La demisol va funcționa un atelier de construcții, unde elevii vor învăță tehnici de construcție, iar la parter va fi deschis un atelier auto.

De asemenea, în prezent, se află în licitație publică și proiectul privind reconversia unui teren degradat din zona Parcului Copou în zonă verde și de agrement. Suma totală alocată lucrărilor este în valoare de 14.271.546 lei. Prin proiectul propus se va realiza extinderea Parcului Copou pe o suprafață de 1,6 hectare, teren care se învecinează cu parcul Copou și strada Andrei Mureșanu. Investiția constă în reconversia acestui teren nefolosit, care are gropi adânci de peste doi metri, în urma demolării unor contrucții anterioare.

Cele două obiecitve fac parte din pachetul de proiecte depus de Primăria Vaslui la Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est pe Axa Prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, din cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020. Cele șapte proiecte aprobate la finanțare se ridică la suma de 161.624.021 de lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: