Home » National » Mii de elevi semnează o petiție prin care tezele semestriale să fie eliminate

Mii de elevi semnează o petiție prin care tezele semestriale să fie eliminate

Bianca Năstase, o elevă de 17 ani a inițiat o petiție prin care cere înlocuirea tezelor din cauza pandemiei, a adunat peste 300.000 de semnături până astăzi. Este cel mai mare număr de semnături înregistrate pe platforma declic.ro.

Numărul de semnături înseamnă că aproape jumătate din liceeni din România ar fi semnat petiția, conform reprezentanților platformei.

Cerința elevilor este ca ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, să înlocuiască tezele semestriale cu teste sumative cu subiect unic la nivel național, fără trecere în catalog, urmate de feedback din partea profesorilor. Totul, din cauza nivelului slab al predării din perioada pandemiei.

„Faptul că aproape 300.000 de elevi cer o reevaluare a conceptului de teze ar trebui să-i dea de gândit ministrului Cîmpeanu. Este o mobilizare fără precedent, neatinsă de nici un alt subiect semnalat de către cetățeni în petițiile lor, pe platforma pusă la dispoziție de Comunitatea Declic. Ar putea măcar să le asculte vocile, nu să-i trateze după principiul: «Lasă că știu eu mai bine», așa cum am văzut în reacțiile sale din presă”, a declarat Luminița Dejeu, coordonatoarea platformei CampaniaMea.declic.ro

Numărul de teze a fost redus anul acesta, astfel: la clasa VIII-a elevii vor susține în loc de trei teze, doar două teze. La liceu, numărul lucrărilor de evaluare semestrială (teze) a fost redus de la patru la trei.


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Axinte Radu Alexandru

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura