Home » National » Românii sunt un popor generos în ceea ce privește bacșișul oferit la restaurant

Românii sunt un popor generos în ceea ce privește bacșișul oferit la restaurant

Conform unui studiu realizat de echipa Bookingham, circa 55% dintre români majoritatea românilor sunt clienţi generoși, lăsând bacșiș 10% din valoarea consumației, iar 84% lasă frecvent un bacșiș, indiferent de vârstă sau venit.

30% dintre participanții la studiul realizat de echipa Bookingham în colaborare cu specialiștii de la SRD-media au afirmat că lasă 5% sau mai puțin din valoarea notei finale, 9% răsplătesc serviciile HoReCa oferind bacșișuri de 15% sau mai mult, în timp ce 6% dintre români au declarat că nu lasă bacșiș deloc.

Toate acestea demonstrează că românii sunt binevoitori când trebuie să-și arate aprecierea pentru ospătari, barmani sau bucătari, precum și pentru calitatea serviciilor din localurile pe care le frecventează.

Dintre cei care lasă 5% bacșiș, majoritari sunt cei mai tineri – cu vârste sub 18 ani (60%) – și cei cu venituri sub 1500 lei pe lună (40%).

La polul opus, printre cei care lasă 15% sau mai mult, se găsesc majoritar persoanele între 18-25 ani și cei cu venituri lunare între 2.500-3.000 lei. Cifrele arată că 60% dintre cei cu venit de peste 5.000 lei lunar lasă bacșiș de fiecare dată la restaurant, în timp ce doar 25% dintre cei cu venituri sub 1.500 lei fac asta.


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Axinte Radu Alexandru

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura