Home » Local » Bărbat reținut pentru săvârșirea de infracțiuni la regim rutier

Bărbat reținut pentru săvârșirea de infracțiuni la regim rutier

Un bărbat în vârstă de 28 de ani, din comuna Zorleni, județul Vaslui, a fost reținut de către polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Duminică, 14 noiembrie 2021 a.c., ora 21:00, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul național DN 24A, în localitatea Simila, comuna Zorleni, județul Vaslui, au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 28 de ani, din localitatea Zorleni.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

Bărbatul a prezentat, odată cu documentele de legitimare, o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, fără drept de circulație, emisă în data de 13 noiembrie 2021, de către polițiștii Serviciului Rutier Vaslui. Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, după ce a fost depistat conducând un autovehicul în localitatea Zorleni, în timp ce se afla sub influența băturilor alcoolice.

 

În data de 14 noiembrie 2021, în baza probatoriului administrat, polițiștii bârlădeni l-au reținut pe bărbat pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: