Home » National » De astăzi a început Postul Crăciunului

De astăzi a început Postul Crăciunului

De astăzi, 15 noiembrie, începe Postul Crăciunului sau Postul Naşterii Domnului, perioadă care va dura 40 de zile, până pe 24 decembrie, în ziua de Ajun. Astfel, această perioadă este menită, potrivit învăţăturilor ortodoxe, să ne detoxifice atât trupul, dar mai ales sufletul de necurăţiile lumeşti şi să putem primi pe deplin lumina Naşterii Domnului, început al renaşterii noastre sufleteşti.

Cei care doresc să țină acest post, timp de 40 de zile, creştinii se vor abține de la alimente „de dulce”, precum lactatele, produsele din carne, ouă, dar chiar şi fără ulei sau vin în zilele de miercuri sau vineri. În plus, conform canoanelor ortodoxe, Biserica subliniază şi că mâncărurile gustoase sau cele care ne fac o plăcere deosebită pot fi considerate „de dulce”, la fel cum mâncatul peste măsură, chiar şi a produselor considerate de post, nu ne face buni creştini.

Postul Crăciunului este considerat un post ușor, întrucât, conform calendarului creștin ortodox există mai multe zile în care este dezlegare la pește, ulei sau vin.

Beneficiile unei perioade de post 

Dacă ne alegem alimente corect și îi oferim organismului tot ce are nevoie, prin eliminarea produselor de origine animală și diminuarea drastică a cantității de alimente consumate, postul este o metodă de a curăța organismul, îi dă posibilitatea să se regenereze, să se echilibreze, să se repare, să se odihnească. Prin urmare totul ține de inventivitatea fiecăruia în bucătărie. Legumele pot fi combinate în multe moduri pentru a rezulta mese gustoase și sănătoase. Provocarea stă în schimbarea gătitului obișnuit și în încercarea unor preparate mai mult sau mai puțin noi.


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Axinte Radu Alexandru

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura