Home » National » În această iarnă, Sectorul 1 al Capitalei nu va fi deszăpezit din cauza datoriilor strânse

În această iarnă, Sectorul 1 al Capitalei nu va fi deszăpezit din cauza datoriilor strânse

Iarna nu vine cu vești bune locuitorii sectorului 1 din Capitală. Întrucât în bugetul Primăriei de sector nu sunt alocați bani pentru deszăpezire, în această iarnă, iar prestațiile pentru deszăpezire din perioada ianuarie-martie 2021 nu au fost plătite, Romprest „va asigura exclusiv activitatea manuală de curățare a zăpezii și gheții, care va fi prestată în baza unui Program drastic diminuat, având în vedere lipsa totală a finanțării. Acest program va cuprinde exclusiv operațiunea manuală de curățare a zăpezii și gheții în stații de transport în comun, refugii, trotuare școli (în limita a 200 mp) și treceri de pietoni”, spune notificarea operatorului de salubritate, transmite București FM, citat de Rador.

Același document arată că „niciuna dintre operațiunile mecanizate de combatere/curățare/ încărcare și transport (… a zăpezii n.r.) nu va fi prestată în baza acestui program diminuat, niciun utilaj nu va fi alocat activității de deszăpezire”.

Conform notificării Romprest, Primăria Sectorului 1 a acumulat datorii pentru serviciul de salubrizare în valoare de 129.520.180,06 lei, reprezentând facturile emise și neplătite în perioada iulie-mai 2021. Până ieri, penalitățile contractuale pentru neplată acestor facturi se ridică la 25.598.908,85 lei.

„ Asta este problema. În momentul în care ascunzi sume de bani și datorii și bugetul Primăriei este construit greșit, este fals din luna aprilie, în acest moment Primăria a rămas fără bani. Este o situație gravă, abuzivă, ilegală și toate instituțiile statului, Poliție, Procuratură, serviciile secrete trebuie să intervină. Suntem în secolul XXI, în București, o capitală europeană, unde așa ceva nu se poate tolera. Este mai rău ca pe vremea lui Ceaușescu, o dictatură, la nivelul Primăriei Sectorului 1. Este inadmisibil”, a declarat consilierul local liberal Dan Podaru.


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Axinte Radu Alexandru

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura