Home » Local » Reținut pentru distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice

Reținut pentru distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice

Un bărbat în vârstă de 70 de ani din localitatea Chetrosu, comuna Gherghești, județul Vaslui, a fost reținut de către polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de distrugere (prin incediere), și tulburarea ordinii și liniștii publice.

La data de 13 noiembrie 2021, ora 20.30,  Poliția Municipiului Bârlad a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, de către un bărbat în vârstă de 31 de ani, din localitatea Chetrosu, cu privire la faptul că, la locuința unei familii din localitatea Chetrosu ar fi în derulare un incendiu.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală
Iana, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, au stabilit faptul că, în aceeași zi, la ora 20.00, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi și a consumului de alcool, bărbatul în vârstă de 70 de ani ar fi incendiat o cantitate de fân depozitată în curtea persoanei vătămate (femeie în vârstă de 71 de ani), incendiu care s-ar fi propagat și la alte căpițe depozitate în aceeași curte.

În urma incendiului, cantitatea de fân a fost distrusă în totalitate, prejudiciul cauzat prin comiterea faptei fiind estimat la 15.000 lei.

Nicio persoană nu a suferit vătămări corporale, iar alte bunuri sau locuințe nu au fost afectate datorită intervenției pompierilor militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Vaslui și a vecinilor care au ajutat la stingerea incendiului.

În data de 14 noiembrie 2021, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana au luat față de bărbat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore. Acesta urmează a fi prezentat Judecătoriei Bârlad cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii bârlădeni, în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: