Home » Local » Acțiune desfășurată de polițiștii vasluieni pentru siguranța traficului rutier

Acțiune desfășurată de polițiștii vasluieni pentru siguranța traficului rutier

În data de 15 noiembrie 2021, în intervalul orar 06:00-09:00, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Vaslui au acționat pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice și a verificării legalității transportului rutier public de persoane.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii rutieri și cei de la structurile de ordine publică au verificat peste 105 de vehicule, legitimat peste 115 persoane și testat alcoolscopic peste 105 de conducători auto.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 10.440 lei pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost conducerea sub influența alcoolului.

 

Exemplificăm:

În data de 14 noiembrie 2021, ora 06:10, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Călugăreni din municipiul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un microbuz ( în care se aflau 3 pasageri ) înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 42 de ani, din localitatea Solești, județul Vaslui.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.39 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conucătorul auto a fost sancționat contravențional conform O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice) cu amendă în cuantum de 2.175 lei. Complementar, conducătorului auto i-a fost suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile.

 

 

Polițiștii vasluieni atrag atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice :

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani sau amendă, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut, fără drept de circulaţie.

 

 

 

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: