Home » National » Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Am propus deschiderea școlilor acolo unde rata de infectare e sub 3 la mie”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Am propus deschiderea școlilor acolo unde rata de infectare e sub 3 la mie”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat faptul că încearcă să dea o șansă la educație elevilor din localitățile unde a rata de incidență este sub 3 la mie, chiar și în instituțiile școlare unde profesorii nu s-au vaccinat în proporție de peste 60%.

,,Am propus deschiderea școlilor acolo unde rata de infectare e sub 3 la mie. Sunt localități unde nici nu s-a auzit de Covid, unde nu există nici internet și nici de vaccinare nu au prea auzit. Nu e corect să-i condamni la învățământ online, având rată de infectare poate chiar zero absolut. Nu a fost luat în considerare. Am pus trei întrebări, prima, dacă se poate face testarea la domiciliu. A doua întrebare a fost: E nevoie de acordul părinților pentru testarea copiilor? A treia întrebare a fost la fel simplă: Instrucțiunea se referă la elevi. Întrebarea este, cu preșcolarii mai facem ceva?”, a spus Sorin Cîmpeanu.


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

About Axinte Radu Alexandru

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura