Home » Local » Tineri și profesori vor planta 27 de stejari pe terenul din curtea Spitalului Județean de Urgență Vaslui

Tineri și profesori vor planta 27 de stejari pe terenul din curtea Spitalului Județean de Urgență Vaslui

Centrul Europe Direct Vaslui și Consiliul Județean Vaslui, organizează miercuri, pe data de 17 noiembrie 2021, începând cu ora 13, evenimentul “PICKnic Europa”.

Obiectivul evenimentului este de a contribui la conștientizarea viitoarei generații asupra importanței protejării mediului, de a încuraja populația județului Vaslui să acționeze în mod responsabil față de mediul înconjurător și de a contribui astfel la reducerea poluării și protejarea biodiversității naturale.

Schimbările climatice și degradarea mediului sunt o amenințare existențială pentru Europa și pentru întreaga lume. Din acest motiv, prioritatea nr. 1 a Comisiei Europene  este de a transforma Europa în primul continent neutru din punct de vedere climatic, până în anul 2050. Pactul verde european va transforma UE într-o economie modernă, competitivă și eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor.

Evenimentul “PICKnic Europa” răspunde priorității Comisiei Europene, Pactul verde european și va cuprinde o acțiune de ecologizare, un dialog informal despre prioritatea Comisiei Europene – „Pactul verde european” și plantarea a 27 de stejari, câte unul pentru fiecare stat membru UE, ce vor alcătui pădurea manifest – EU4EST, pe terenul din curtea Spitalului Județean Vaslui.

La eveniment vor participa tineri, cadre didactice și reprezentanți ai administrației publice locale, precum Agenția pentru Protecția Mediului Vaslui, Garda de Mediu și Direcția Silvică a județului Vaslui.

About Ciobanu Danut