Home » Invatamant » Atelier de lucru pentru promovarea femeilor prin sport, a egalității de șanse și de gen

Atelier de lucru pentru promovarea femeilor prin sport, a egalității de șanse și de gen

Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” Vaslui a organizat, în data de 16 noimebrie 2021, întâlnirea dintre profesori și elevi ai liceului, reprezentanți ai Asociației pentru Tineret „Emil Racoviță 2000” Vaslui, Steel Tonic Vaslui, Kangoo Jumps Vaslui și profesioniști și tineri sportivi de la Clubul sportiv MMA Scorpions Vaslui.

Acțiunea s-a derulat în cadrul proiectului Erasmus+ Sport – Small Collaborative Partnershipcu titlul „WOM-EMP – Sport Power: Promoting Sport for Women Empowerment„, nr. 613468-EPP-1-2019-1-IT-SPO-SSCP,la liceul nostru.

Obiectivele activității au fost: prezentarea produselor finale realizate împreună de partenerii proiectului, dintre care amintim o analiză a situației egalității oportunităților și bunelor practici pentru egalitatea de gen și promovarea femeii prin sport și un set de instrumente pentru promovarea femeii și  metodologii pentru promovarea egalității de gen în sport; prezentarea  activităților desfășurate în timpul Întâlnirii Transnaționale din Trevi, Italia (TPM2) în perioada 5-7 iulie 2021, când 7 profesori ai Liceului Teoretic ”Emil Racoviță” Vaslui, membri ai proiectului, au luat parte la atelierele de lucru ale seminarului organizate de Travelogue APS, Italia și ASD Trevi Volley, Italia.

În plus, profesorii de educație fizică și sport ai liceului au coordonat activitatea 3M- Music, Movement, Motivation, o aplicație din setul de instrumente pentru promovarea egalității de șanse și a femeii prin sport; participarea la ateliere practice cu antrenori și sportivi (antrenor MMA Remus Ciobanu- Scorpions Vaslui) pentru punerea în aplicare a setului de instrumente în domeniul egalității de șanse în sport realizate în cadrul proiectului.

Proiectul este coordonat de Asociația „Travelogue” din Italia şi are ca parteneri organizaţii din Italia – ASD Trevi Volley, Spania – Asociación Iniciativa Internacional Joven, România – Liceul Teoretic „Emil Racovita”, Vaslui.

 

 

 

About Ciobanu Danut