Home » Local » Este nevoie de sânge la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad!

Este nevoie de sânge la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad!

Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad se confruntă cu o scădere drastică a donatorilor voluntari de sânge, riscând să ajungă într-un blocaj privind furnizarea de componente sanguine către spitale. Donarea de sânge este un act nobil prin care dumneavoastră veți ajuta pe cineva aflat în suferință.

Din sângele donat o singură dată puteți ajuta până la trei persoane, iar beneficile în ceea ce privește sănătatea celui care donează sunt: sângele este împrospătat; imunitatea organismului crește; riscul de paralizie și accident vascular se reduc cu 30%; rezistanța organismului la șocuri crește astfel că, în caz de accident, reacția organismului îi va ajuta pe medici, acesta fiind deja obișnuit cu pierderea de sânge prin înlocuirea lui.

„Situația epideniologică actuală a accentuat nevoia de sânge, prin faptul că numărul celor ce donează sânge a scăzut la mai puțin de jumătate. Tocmai de aceea, vă așteptăm în număr cât mai mare pentru a combate umăr la umăr deficitul major de sânge cu care țara noastră se confruntă! Sunteți așteptați în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 7.30-11.30 la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Bârlad, din strada Mihail Kigălniceanu nr. 11, municipiul Bârlad. Pentru informații suplimentare, puteți suna la numărul de telefonn: 0335.414.490; 0774.667.087”, a spus Mihaela Vlada, directorul Direcției de Sănătate Publică Vaslui.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: