Home » Local » Se caută o nouă locație pentru cantina socială. La fosta unitate militară se va construi un complex social

Se caută o nouă locație pentru cantina socială. La fosta unitate militară se va construi un complex social

Autoritățile locale din municipiul Vaslui sunt în căutarea unei noi locații pentru cantina socială. În prezent, cantina funcționează în Crucea Gării, dar în luna martie a acestui an proprietarul a vândut spațiul altui proprietar. În consecință, municipalitatea trebuie să mute cantina socială în termen de șase luni.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că a fost dat un anunț pentru căutarea unei noi locații, dar nu a fost găsit un spațiu care să corespundă mai multor cerințe: să nu afecteze locatarii, să primească avizele de la ISU și DSP etc.

„Suntem în tratative cu actualul proprietar poate ne mai prelungește contractul. La cantină se fac zilnic 250 porții de mâncare. O parte din beneficiarii care se pot deplasa mănâncă acolo, iar pentru 80% din beneficiari mâncarea este transprotată cu mașina la domiciliu. S-au văzut mai multe locații din oraș, este o comisie la nivelul Direcției Sociale. Nu s-a găsit una să corespundă pentru această activitate destul de importantă pentru noi”, a spus Vasile Pavăl.

Primăria Vaslui va construi în următorii ani o cantină socială cu 300 de locuri la fosta unitate militară din centrul orașului, investiție care va fi realizată în următorii ani. Complexul social va mai avea un centru de bătrâni, o secție de paleație și creșă.

Pentru valorificarea suprafeței de 17,70 hectare teren, situată în centrul municipiului, Primăria Vaslui a propus realizarea, într-un termen de 20 de ani, a unui complex de servicii comunitare pe o suprafață de 7,70 hectare. Tot în locația fostei unități militare, pe o suprafață de 10 hectare s-a propus înființarea unui parc – grădină botanică.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut